The Original Recipe Makes Seblak Bandung

The Original Recipe Makes Seblak Bandung

This is seblak from Bandung!!!


Of you may be new to this cuisine, one Seblak is the crackers accidentally dibantatkan. This food is very popular nowadaysespecially in Bandung, because from there the food was born. This meal is   actually a kind of culinary food service is most oftenfound in the street vending or wheelbarrow.

 
Seen from the manufacturing process was not reasonable, because crackers are usually deep fried and crunchy-textured,transformed into forms such as stir-stir or wet pasta with a spicy taste. Seblak is actually not always using its main ingredient, ascrackers could be varied with chicken claws or wings, sausage, meatballs and macaroni soggy. But for this time, we will use the main ingredient as crackers.
 
Here we will give you a little recipe how to make Seblak crackers which is certainly  tasty and have a taste that is spicy.
 
As usual we will prepare ingredients in advance, are as follows:
 
Materials make seblak:
 
100 grm crackers aci raw
Hot water
4 tsp salt
1 tsp bouillon powder
200 ml water
8 eggs chicken
1 tsp granulated sugar
8 Tbsp cooking oil
4 leeks, finely sliced
 
Seblak seasoning ingredients to mashed:
 
4 red-tomato fruit
4 pieces of pepper curls
2 cm in size kencur
20 cloves garlic
12 pieces of cayenne pepper
 
If all the ingredients are ready, then we have to do all the materials to cultivate living into one.
 
The boiled crackers with hot water to the Pan or skillet until tender. After it was adopted and then drain.
Blender or spice up all the ingredients ulek crushed and finely textured.
Heat oil in frying pan, Saute frying spices last stir until blended and the fragrant smell
Put the egg. Stir until the egg disintegrates and well blended with herbs of yesteryear
After seasoning has a fragrant smell, then input the crackers along with tuangi with water. Next sprinkle the grams of sugar, andpowdered broth. Saute all such material to seep into the crackers. Add the sliced leeks, stir again until well blended. Thenremove and serve with your favorite container.
 
How to make an easy, not to make it, the ingredients are also very easy once obtained in shops or stalls of vegetables. Seblak is most fitting be enjoyed whilst still hot or let stand briefly to warm. Fits all eaten on the weather right now, as the rainy seasonbody warmers snacks, as well as pengobat hunger, of course.
 
Good luck and continue to follow recipes-next cooking recipes only here!

0 komentar:

Posting Komentar

Next PostPosting Lebih Baru Previous PostPosting Lama Beranda